Skip to content

Informasjon til deg som skal ta båtførerprøven. Her finner du praktiske tips om oppmøte, påmelding, bøker og mer.
Selve påmeldingen

Fyll ut påmeldingsskjema på sjokurs.no. Vi har kapasitet til ca. 30 personer på kursene. Påmeldingen er bindende, og du vil motta en faktura per epost i løpet av 1-2 dager. Denne skal betales samme dag. Du er altså kun påmeldt når faktura er betalt, og dette er eneste måten å sikre seg ledig plass på et kurs.
Hva koster kurset?

Kursavgiften for båtførerprøven er kr. 1760.- inkl. mva.

I tillegg kommer kursavgift kr. 646.-
Grupperabatt

Vi gir rabatt for deltager nr. 2 og oppover i en gruppe. For å få rabatt må alle i gruppen meldes på i samme påmelding. Rent praktisk betyr dette at en kontaktperson i gruppen fyller ut skjemaet med sitt navn, epostadresse, telefonnummer og postadresse. Han/hun vil da motta faktura for hele gruppen. Det er viktig at kontaktpersonen fører opp navnene på alle de andre påmeldte nederst i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.
Bøker

Du kan forhåndsbestille noen pensumbøker når du fyller ut påmeldingen. Dette beløpet vil da bli lagt til på fakturaen som sendes, og selve bøkene vil ligge klar når du møter opp i kurslokalet! Merk: Hvis du melder på flere deltagere og huker av «ja» for pensumbok vil det faktureres en pensumbok per deltager. Hvis du ønsker spesielle avtaler omkring dette kan du kontakte oss.
Oppmøte og sted

Når dagen for selve kurset har kommet skal du møte opp 10 minutter før kurset starter. Vi skal gjennom mange temaer og starter presis. Kurset holdes på Klasaskjeret 1 på Engøy. Det vil stå et skilt langs veien som viser hvor du skal kjøre inn.
Google Maps: Klasaskjeret 1, Engøy

Gjennomføring av eksamen

Selve eksamen gjennomføres på datamaskin, og vi har et eget rom for dette på Klasaskjeret 1 med datamaskiner tilgjengelig. Du skal ikke ta med egen datamaskin. Når prøven er gjennomført vil du vanligvis får svar i løpet av noen få minutter på om prøven er godkjent. Husk å ta med gyldig legitimasjon ved gjennomføringen (krav fra sjøfartsdirektoratet). Eksamen gjennomføres på søndagen, samme kurshelg.
Kunnskap om egen båt

Vi bruker deltakernes egne erfaringer, båter og utstyr som utgangspunkt for samtaler i løpet av kurset. Før kurset er dette en fin anledning for unge båtførere til å snakke med foresatte/båteier om båt, motor osv.

Back To Top